Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over De Beuk Den Ham. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met een van de makelaars. 

Verkoopprocedure

Donderdag 16 november heeft het start verkoop event van de Beuk in Den Ham plaats gevonden. Tijdens dit event was het gehele verkoopteam aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Daarnaast kon u hier ook alle verkoopstukken bekijken en meenemen. Ook was vanaf dan alle verkoopstukken online te downloaden.

Na de officiële Start Verkoop heeft u twee weken de tijd om een inschrijvingsformulier en eventuele financiële check in te dienen bij een van de makelaars.

De toewijzing is afhankelijk van de voorwaarden die u stelt. Indien u géén voorbehoud verkoop eigen woning en/of geen voorbehoud financiering en/of een financiële check heeft laten doen dan maakt u meer kans. Hoe meer zekere kopers er zijn, hoe eerder de kritische grens qua aantallen wordt bereikt, waardoor het startsein gegeven kan worden. 

Als u wordt toegewezen dan krijgt u hiervan persoonlijk bericht en wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

Een optie geldt in basis voor 2 weken. In deze periode heeft u voldoende gelegenheid om uw keuze te overwegen en eventueel aanvullende vragen te stellen. Na deze optieperiode wordt u gevraagd of wilt kopen of af ziet van de optie, waardoor andere kopers een kans krijgen.

Indien u aangeeft dat u wilt kopen dan zal de makelaar een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst opstellen. Deze wordt door de makelaar zorgvuldig met u doorgenomen om te controleren of alle gegevens goed zijn ingevuld. De basis overeenkomsten zonder persoonlijke gegevens ontvangt u ook tijdens het gesprek met de makelaar nadat u een optie heeft gekregen.

Na de ondertekening van de overeenkomsten heeft u twee maanden de tijd om de financiering definitief af te ronden. Bij het onderdeel “Financiering” vindt u hier de meest gestelde vragen.

Financiering

U kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van onze makelaar. In dit gesprek krijgt u een goed beeld of u de woning kunt betalen en wat uw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra u in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

In de overeenkomsten zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. U kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u van de aannemer een factuur, die u vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. U kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet u altijd rekening houden met extra kosten. Zo heeft u bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maakt u kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat u dit goed afstemt met de notaris.

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. U betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaalt u een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Heeft u een koopwoning met overwaarde en wilt u dit alvast gebruiken? Dan kan de Overbrugging Hypotheek bij u passen.

Een fijn voordeel: bij een energiezuinige nieuwbouwwoning heeft u bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leen ruimte.

U kunt dus in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet duurzame woning. Vraag de hypotheekverstrekker van uw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

Bij nieuwbouw betaalt u vaak geen overdrachtsbelasting, omdat de woning vrij op naam wordt opgeleverd. Ook betaalt u meestal geen taxatiekosten en makelaarskosten.

Vragen over het project

De appartementen en vrijstaande woningen worden verkocht door Plaggemars Makelaars uit Wierden en Bloemendal Makelaardij uit Den Ham.

Als u vragen heeft over de beschikbaarheid van uw favoriete woning neem dan gerust contact met een van de makelaar op! U kunt de makelaar bellen of mailen. De status van een woning kunt u na de start verkoop ook terug zien op de website.

De verkoopdocumentatie is terug te vinden op de website onder het kopje ‘verkoopstukken’. Ook de makelaars hebben de verkoopdocumentatie beschikbaar.

De woningen en het appartementencomplex wordt gebouwd door aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen. U sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is de kopersbegeleider van de aannemer uw aanspreekpunt.

 

Elke woning is geheel naar eigen wens aan te passen, mits dit technisch mogelijk is. Dit gaat altijd in overleg met de aannemer.

Dat kan zodra u een woning gekocht heeft. Na het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst wordt u door de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Nee, de woningen worden zonder keuken opgeleverd. Zo heeft u de volledige vrijheid in uw keuze.

Nee, de woningen worden gasloos gebouwd. Dit is wel zo duurzaam

Ja, er is standaard een badkamer aanwezig. De informatie over de badkamer is terug te vinden in de Technische Omschrijving en het sanitairboek.

Dat is nu nog niet bekend. De showroom wordt in overleg met de aannemer bepaald.

Nee, in basis is vloerafwerking als laminaat, vloerbedekking en wandafwerking zoals behang niet opgenomen. Dit dient u in principe na oplevering nog zelf te verzorgen.

Ja dit is wel mogelijk.

Voor elke aanpassing geldt dat de aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan een woning moet voldoen. De aannemer adviseert u in dit traject.

De plattegronden kunt u bekijken op de website of bij de makelaar.

Het voorlopig energielabel is vastgesteld op A+++

Voor de woningen wordt geen laadvoorziening meegenomen. Voor het appartementencomplex geldt dat in de kruipruimte van het complex een aansluitpunt gemaakt wordt voor een aansluiting. Bij de parkeerplaats is een mantelbuis opgenomen, zodat u uw eigen leverancier voor een laadpunt kunt kiezen.

Vragen over het gebied

De woningen bevinden zich aan de doorlopende weg aan de Dorpsstraat. Aan de parkzijde wordt het appartementencomplex gerealiseerd met zicht op het groen en op korte afstand van De Brink! Er heerst een gemoedelijke sfeer en de meeste voorzieningen zijn dan ook op loopafstand.

Op korte loopafstand van het appartementencomplex gaan er bussen in de richtingen van Ommen, Almelo en Nijverdal.

Er bevinden zich diverse voorzieningen in de nabije omgeving zoals een supermarkt, slager, bakker en apotheek.

Via deze website kunt u zich inschrijven en uw voorkeur aangeven. Ook kunt u bij onze makelaar terecht als u dit niet zelf kunt doen.

Vragen over de wijk

De woningen komen op een ruime kavel waar u kunt parkeren op eigen terrein.

Ja, parkeren is en blijft gratis.

Nee, er komen geen nieuwe wegen.

Nee, het is een uniek project met unieke appartementen die nergens anders gebouwd zijn.

Ja, de vergunning is al binnen! Dat betekend kopen = bouwen.

Ja, de brochure is te vinden onder het kopje ‘verkoopstukken’.

overige vragen

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar u geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heeft u de eerste jaren vrijwel niet.

De omgevingsvergunning voor de bouw is afgegeven, momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de sloop en de bouw van het project.

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

De grond/kavel voor de woningen koopt u van de ontwikkelaar; u sluit ook de koopovereenkomst met de ontwikkelaar.

De aannemingsovereenkomst sluit u met de aannemer van het project. De aannemer sloopt alle bestaande bebouwing, bouwt uw woning en is ook uw aanspreekpunt tijdens de gehele bouwperiode van uw woning/appartement. Ook als u vragen heeft over meer- en minderwerk kunt u bij de aannemer terecht.