Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over De Beuk Den Ham. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met een van de makelaars. 

Verkoopprocedure

Donderdag 16 november zal het start verkoop event van de Beuk in Den Ham plaatsvinden. Tijdens dit event is het gehele verkoopteam aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Daarnaast kunt u hier ook alle verkoopstukken bekijken en meenemen. Ook zullen vanaf dan alle verkoopstukken online te downloaden zijn.

Na de officiële Start Verkoop heeft u twee weken de tijd om een inschrijvingsformulier en eventuele financiële check in te dienen bij een van de makelaars.

De toewijzing is afhankelijk van de voorwaarden die u stelt. Indien u géén voorbehoud verkoop eigen woning en/of geen voorbehoud financiering en/of een financiële check heeft laten doen dan maakt u meer kans. Hoe meer zekere kopers er zijn, hoe eerder de kritische grens qua aantallen wordt bereikt, waardoor het startsein gegeven kan worden. 

Als u wordt toegewezen dan krijgt u hiervan persoonlijk bericht en wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

Een optie geldt in basis voor 2 weken. In deze periode heeft u voldoende gelegenheid om uw keuze te overwegen en eventueel aanvullende vragen te stellen. Na deze optieperiode wordt u gevraagd of wilt kopen of af ziet van de optie, waardoor andere kopers een kans krijgen.

Indien u aangeeft dat u wilt kopen dan zal de makelaar een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst opstellen. Deze wordt door de makelaar zorgvuldig met u doorgenomen om te controleren of alle gegevens goed zijn ingevuld. De basis overeenkomsten zonder persoonlijke gegevens ontvangt u ook tijdens het gesprek met de makelaar nadat u een optie heeft gekregen.

Na de ondertekening van de overeenkomsten heeft u twee maanden de tijd om de financiering definitief af te ronden. Bij het onderdeel “Financiering” vindt u hier de meest gestelde vragen.

Financiering

U kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van onze makelaar. In dit gesprek krijgt u een goed beeld of u het appartement of de woning kunt betalen en wat uw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Zodra de bouw van het appartement of de woning definitief doorgaat, word u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra u in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

In de overeenkomsten zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. U kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u van de aannemer een factuur, die u vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. U kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet u altijd rekening houden met extra kosten. Zo heeft u bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maakt u kosten voor het inrichten en afwerken van het appartement of de woning.

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat u dit goed afstemt met de notaris.

Als u later in een project instapt dan betaalt u rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. U betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaalt u een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Heeft u een koopwoning met overwaarde en wilt u dit alvast gebruiken? Dan kan de Overbrugging Hypotheek bij u passen.

Een fijn voordeel: bij een energiezuinige nieuwbouwwoning heeft u bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leen ruimte.

U kunt dus in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet duurzame woning. Vraag de hypotheekverstrekker van uw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

Bij nieuwbouw betaalt u vaak geen overdrachtsbelasting, omdat de woning vrij op naam wordt opgeleverd. Ook betaalt u meestal geen taxatiekosten en makelaarskosten.

Financiële check

We proberen zoveel mogelijk mensen een woning toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat u de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat u een meer concrete kandidaat wordt.

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van een bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat u – bij het door u opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor uw gewenste appartement of woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen.

LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat u de financiële mogelijkheden heeft laten doorberekenen. Bekijk onze voorbeeldbrief financiële check.

U levert uw financiële check in samen met uw inschrijfformulier voor een appartement of woning.

U kunt deze brief laten opstellen door uw bank of hypotheekverstrekker.

Vragen over het gebied

De woningen bevinden zich aan de doorlopende weg aan de Dorpsstraat. Aan de parkzijde wordt het appartementencomplex gerealiseerd met zicht op het groen en op korte afstand van De Brink! Er heerst een gemoedelijke sfeer en de meeste voorzieningen zijn dan ook op loopafstand.

Op korte loopafstand van het appartementencomplex gaan er bussen in de richtingen van Ommen, Almelo en Nijverdal.

Er bevinden zich diverse voorzieningen in de nabije omgeving zoals een supermarkt, slager, bakker en apotheek.

Via deze website kunt u zich inschrijven en uw voorkeur aangeven. Ook kunt u bij onze makelaar terecht als u dit niet zelf kunt doen.

Vragen over het project

De appartementen en vrijstaande woningen worden verkocht door Plaggemars Makelaars uit Wierden en Bloemendal Makelaardij uit Den Ham.

Als u vragen heeft over de beschikbaarheid van uw favoriete woning neem dan gerust contact met een van de makelaar op! U kunt de makelaar bellen of mailen. De status van een woning kunt u na de start verkoop ook terug zien op de website.

De appartementen op de begane grond beschikken over een privé buitenruimte in de vorm van een afgescheiden tuin. Daarnaast hebben de appartementen op de 1e en 2e verdieping zéér ruime balkons. Het formaat van de appartementen wisselt en is straks terug te vinden op de verkooptekeningen en de prijslijst.

Wanneer de verkoop is gestart vindt u alle verkoopdocumentatie terug op de website. Ook de makelaars hebben de verkoopdocumentatie beschikbaar vanaf Start Verkoop.

Het appartementencomplex wordt gebouwd door aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen. U sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is de kopersbegeleider van de aannemer uw aanspreekpunt.

Elke woning en elk appartement is geheel naar eigen wens aan te passen, mits dit technisch mogelijk is. Uiteraard zijn er bij de vrijstaande woning meer individuele mogelijkheden dan voor de appartementen. Zodra de optielijst beschikbaar is kunt u die terug vinden op deze website of bij de makelaars na de Start Verkoop.

Dat kan zodra u een woning/appartement gekocht hebt. Na het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst wordt u door de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Nee, de woningen en appartementen worden in basis zonder keuken opgeleverd. Zo heeft u de volledige vrijheid in uw keuze.

Nee, alle woningen en appartementen worden gasloos gebouwd. Dit is wel zo duurzaam.

Ja, er is standaard een  badkamer aanwezig. Wie de leverancier wordt en de specificaties van het sanitair en tegelwerk, is nu nog niet bekend. Deze informatie is straks in de Technische Omschrijving en het sanitairboek terug te vinden na de Start Verkoop.

Dat is nu nog niet bekend. De showroom wordt in overleg met de aannemer bepaald.

Nee, in basis is vloerafwerking als laminaat, vloerbedekking en wandafwerking zoals behang niet opgenomen. Dit dient u in principe na oplevering nog zelf te verzorgen.

Voor de woningen is dit wel mogelijk.

Voor de appartementen is dit niet mogelijk. Er zijn wel mogelijkheden om het appartement aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van het gebouw.

Voor elke aanpassing geldt dat de aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan een woning of appartement moet voldoen. De aannemer adviseert u in dit traject.

Wanneer de plattegronden van de woningen en appartementen klaar zijn, kunt u ze bekijken op de website of bij de makelaar.

Het voorlopig energielabel is vastgesteld op A+++

Voor de woningen wordt geen laadvoorziening meegenomen. Voor het appartementencomplex geldt dat in de kruipruimte van het complex een aansluitpunt gemaakt wordt voor een aansluiting. Bij de parkeerplaats is een mantelbuis opgenomen, zodat u uw eigen leverancier voor een laadpunt kunt kiezen.

Vragen over de wijk

Alle appartementen beschikken over één privé parkeerplaats. De vrijstaande woningen komen op een ruime kavel waar u kunt parkeren op eigen terrein.

Ja, parkeren is en blijft gratis.

Nee, er komen geen nieuwe wegen.

Nee, het is een uniek project met unieke appartementen die nergens anders gebouwd zijn.

Nee, de vergunning zal naar verwachting worden ingediend zodra de eerste woningen zijn verkocht.

Zodra 70% van de appartementen definitief is verkocht zal worden gestart met de bouw. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting ruim een jaar in beslag nemen.

Zodra de brochure beschikbaar is wordt deze gepubliceerd op de website.

overige vragen

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar u geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heeft u de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat u uw appartement ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan uw eigen wensen.

Zodra 70% van het project is verkocht, en de Omgevingsvergunning voor de bouw is afgegeven.

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

De grond/kavel voor de woningen en het appartementsrecht voor de appartementen koopt u van de ontwikkelaar; u sluit ook de koopovereenkomst met de ontwikkelaar.

De aannemingsovereenkomst sluit u met de aannemer van het project. De aannemer sloopt alle bestaande bebouwing en bouwt uw woning of appartement en is ook uw aanspreekpunt tijdens de gehele bouwperiode van uw woning/appartement. Ook als u vragen heeft over meer- en minderwerk kunt u bij de aannemer terecht.